Neshvatljiva sramota Bayera, Hrvat bh. korijena postigao dva pogotka, spektakularan meč u Frankfurtu

Bundesliga

Neshvatljiva sramota Bayera, Hrvat bh. korijena postigao dva pogotka, spektakularan meč u Frankfurtu

E. Škorić

U utorak navečer odigrane su još tri utakmice 28. kola njemačke Bundeslige.

Izuzev Bremena, gdje su Werder i Borussia M'gladbach odigrali mršavih 0:0, jako efikasna noć u Njemačkoj. U Leverkusenu pet golova, u Frankfurtu čak šest, ali i neki neočekivani ishodi.

Bayer je zakazao i od Wolfsburga je doživio jako težak i sramotan poraz rezultatom 4:1, čime su Apotekari ispali ispod pozicija koje vode u Ligu prvaka, ali i dalje će se za drugo, treće i četvrto mjesto voditi pravi "mali rat" u Njemačkoj.

Wolfsburg je nakon ove pobjede stigao do šestog mjesta i pokušat će izboriti Evropsku ligu. Junak gostiju bio je Marin Pogngračić, hrvatski štoper porijeklom iz BiH. On je postiga dva gola, oba su mu prvijenci u Bundesligi. Osim njega u strijelce su se upisali još Arnold i Steffen. Pet minuta prije kraja utješni gol za nemoćnog domaćina postigao je Baumgartlinger. 

U Frankfurtu remi Eintrachta , čije utakmice donose veliki broj pogodaka iz kola u kolo, i Freiburga koji je prethodno imao 3:1. Završeno je 3:3. Grifo je doveo Freiburg u vodstvo u 28. minuti, ali je već u 35. Andre Silva izjednačio na 1:1. Blitzkrig gostiju i pogoci Petersena u 67. i Holera u 69. za 3:1, no Kamada u 79. minuti vraća nadu domaćinu, a Chandler u 82. minuti konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je propustio priliku da se pobjedom primakne pozicijama koje vode u Evropsku ligu, Eintracht će još malo strahovati jer još uvijek nije bezbijedan, budući da ima samo četiri boda više od Fortune, koja je trenutno 16. na tabeli. Podsjećamo, to je pozicija koja donosi razigravanje za ostanak u Bundesligi. 

Bundesliga, 28. kolo:
Bayer - Wolfsburg 1:4
Eintracht - Freiburg 3:3
Werder - Borussia M. 0:0

Top Komentari

sport1
Jel vam poznato da je derbi, pa mozda i za titulu, odigram veceras? Da jer Bayern pobjedom u gostima mozda i odbranio titulu?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije