Guardiola: Sada sam shvatio da mi, treneri i nogometaši, nismo posebni

Odao počast medicinarima

Guardiola: Sada sam shvatio da mi, treneri i nogometaši, nismo posebni

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola komentarisao je trenutnu situaciju u svijetu, koji je već mjesecima paraliziran zbog epidemije koronavirusa.

Guardiola, koji i sam čeka da se situacija poboljša i da se nogomet najzad ponovo nastavi, svjestan je da svi oni kojima se svijet obično divi, veliki treneri i nogometaši, uopšte nisu tako posebni kao što se misli.

"Nogometaši s nestrpljenjem čekaju da se nogomet vrati, jer na neki način to im je život. Svi smo dobro, zdravi smo, srećom u dobrom smo stanju", kazao je Pep, pa je dodao:

"Tokom tog razdoblja epidemije moram reći da sam razumio nešto važno. Mi, treneri, nogometaši nismo posebni. Posebni ljudi su ljekari, medicinske sestre, znanstvenici i sanitari. Oni rizikuju živote za nas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je trenutno drugoplasirani tim Premier lige sa 57 bodova, dok vodeći Liverpool ima 25 bodova više od aktuelnog prvaka. Još uvijek nije zvanično odlučeno kada će se i hoće li se Premier liga nastaviti, no sve je izvjesnije da će se to desiti drugom polovinom juna.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi