Da li Brovarone zna nešto više, pokazat će vrijeme

Gojak ovog ljeta pravi transfer karijere?

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Amer Gojak mogao bi ovog ljeta napravili veliki transfer.

Iako u Dinamu jasnu ističu da Gojaka neće lako pustiti i da ga vide kao jednog od predvodnika momčadi u novoj sezoni, neće biti iznenađenje ako bh. reprezentativac ipak promijeni sredinu.

Gojak se sada povezuje sa italijanskom Fiorentinom, a potvrdio je italijanski ekspert za nogometne transfere Bernarddo Brorvarone.

"Fiorentina se okreće ka članu Dinama Ameru Gojaku. Bio bi sjajan zalog za budućnost bh. napadač", ističe Brovarone u razgovoru za Radio Bruno Toscana.

Gojakova tržišna vrijednost je pet i po miliona eura, a u Dinamo je stigao iz Olimpika. Prethodno je nastupao za Željezničar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone, tačnije do prekida, upisao je 32 nastupa za Dinamo u svim takmičenjima i postigao četiri pogotka te dodao pet asistencija.

Za A reprezentaciju BiH dodao je deset nastupa i četiri pogotka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.