Gojak i Hajrović još nisu potpisali aneks o smanjenju plaća?

Po pisanju Sportskih Novosti

Gojak i Hajrović još nisu potpisali aneks o smanjenju plaća?

Velika većina igrača hrvatskog prvaka Dinama pristala je na potpisivanje aneksa ugovora o smanjenju plaća.

Cijela je trakavica nastala oko komunikacije klupske uprave i igrača oko ovog pitanja, a uslijed eskaliranja situacije klub je ostao bez trenera Nenada Bjelice.

Potom su iz Dinama poručili kako su svi igrači potpisali anekse o smanjenju, ali Sportske novosti doznaju nije baš sve tako. Naime, prema njihovim saznanjima bh. reprezentativci Amer Gojak i Izet Hajrović još uvijek nisu na listi igrača koji su se solidarizirali s klubom.

I dok s Gojakom ne bi trebalo biti problema jer se čeka dolazak njegovog oca Ahmeta koji brine o karijeri sina, kod Hajrovića je malo dvojbenija situacija. Iz kluba poručuju da je sve u redu, no Hajrović, koji je skoro potpuno ispao iz rotacije u ovoj sezoni, još uvijek nema ponuda za nove angažmane.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako mu ugovor traje do decembra 2021. godine, a vrijedan je 850.000 eura bruto po sezoni, jasno je da se Hajroviću ne žuri s potpisom aneksa. Uostalom, trenutna je plaća dobra polazišna tačka za pregovore s potencijalnim novim poslodavcem, stoga nije ništa neobično Hajrović taktizira. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi