Atalanta - Sassuolo je prvi meč na programu

Kalendar Serije A u ponedjeljak, prvenstvo počinje ranije od očekivanog?

Midhat Šljivak

Novi kalendar utakmice Serije A bit će objavljen u ponedjeljak.

Italijani su jučer objavili kako je sve spremno za nastavak sezone od 20. juna, a očekuje se da ona ipak startuje dan radnije, 19. juna, a prva utakmica će se igrati u Bergamu između Atalante i Sassuola.

Bergamo je bio jedan od gradova koji je najviše bio pogođen koronavirusom i zbog toga bi se prva utakmica trebala održati baš u ovom gradu.

Iza toga 20. i 21. juna igrale bi se zaostale utakmice 25. kola Inter - Sampdoria, Torino - Parma i Verona - Caglari, dok bi se susretu 27. kola igrali od 22. do 24. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ponedjeljak će se raspravljati i o odgađanju finala Kupa Italije zakazanog za 17. juni. Očekuje se da će biti prebačen za drugi datum, a polufinala će se igrati prema planiranim terminima 13. i 14. juna.

Sezona u Italiji trebala bi se zaključiti 2. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.