Za Pedra nema zime uprkos tome što mu ističe ugovor: Potpisuje za još jedan veliki klub?

Španac na izlaznim vratima Chelseaja

Za Pedra nema zime uprkos tome što mu ističe ugovor: Potpisuje za još jedan veliki klub?

Španski internacionalac Pedro Rodriguez ovog ljeta možda napusti ekipu Chelseaja. 

Nekadašnji krilni fudbaler Barcelone ima aktuelni ugovor s Plavcima do kraja juna ove godine i ako isti ne bude produžen moći će da kao slobodan igrač potraži novi klub.

Inostrani mediji su u proteklom periodu pokušali predvidjeti gdje bi, u slučaju odlaska, mogao završiti a neke od opcija su bile Roma, Real Betis ili čak odlazak u Sjednjene Američke Države, tačnije ekipu Inter Miamija.

Kako danas prenosi italijanski list Il Tempo, zainteresovan je i Juventus. Stara dama je poznata posljednjih godina po tome što često dovede slobodne igrače i rijetko kada pogriješi s njima iako se u većini slučajeva radi o fudbalerima koji su davno prošli igrački zenit.

Najgore bi u slučaju odlaska Pedra u Juve prošla Rma za koju se ranije pretpostavljalo kako je najbliža dovođenju igrača. Osim što bi ostala bez besplatnog pojačanja, Vučica bi se suočila i s tim da je direktan rival uzeo igrača kojeg želi.

Jedna od poveznica Juventusa i Pedra u ovom trenutku mogao bi biti Maurizio Sarri koji je fudbalera trenirao dok je bio na klupi tima sa Stamford Bridge stadiona.

O svojoj budućnosti nedavno je govorio i sam igrač koji bi volio ostati gdje jeste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pripadam Chelseaju, moja želja je da ostanem ovdje. Vidjet ćemo šta će se desiti", kazao je Pedro prije dva mjeseca.

32-godišnji igrač je ove sezone upisao 18 utamica, postigao dva gola i dodao tri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi