Fenerbahče ne odustaje

Prodaju svoju veliku zvijezdu kako bi mogli kupiti Džeku?

Edmir Škorić

Svako ljeto sa sobom donosi "more" špekulacija, a kako se sezona bliži kraju, one su sve intenzivnije.

I bh. reprezentativac Edin Džeko svakodnevno se povezuje sa raznim klubovima, a sada se u turskim medijima pojavila priča da ga (ponovo) želi dovesti tamošnji velikan Fenerbahče.

Momčad iz Istanbula željela je Edina i prošle godine, ali sada je navodno vodstvo Fenera spremno da dovede 34-godišnjeg golgetera uz pomoć svoje zvijezde i prvog strijelca Vedata Muriqija. Kosovskog reprezentativca već izvjesno vrijeme traže razni evropsko velikani, a Fener je spreman da ga proda za 20 miliona eura i od toga novca bi potom krenula u realizaciju transfera bh. napadača.

Džeko bi tako dobio priliku da u Istanbulu vjerovatno okonča svoju bogatu karijeru. No, za sada su to, ponovićemo, glasine koje ionako često bivaju nedovoljno argumentirane i sve se završi na tome kako je Džeko nečija želja.

U međuvremenu se Džeko počeo povezivati i sa Interom, u čijim redovima je umalo završio zimus, ali za sada Dijamant pokazuje veliku lojalnost Romi i nije ni čudo što nosi kapitensku traku i što ga na Olimpicu smatraju jednim od simbola kluba, iako je tu svega pet godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.