Turci najavljuju: Fenerbahče krenuo po bh. golgetera

Igra odlično u Švicarskoj

Turci najavljuju: Fenerbahče krenuo po bh. golgetera

Aldin Turkeš bi, sudeći prema pisanju turskih medija, mogao napraviti transfer karijere u nadolazećem prijelaznom roku.

Bivši mladi reprezentativac BiH igra fenomenalno za Lausanne-Sport. Njegovim golovima ovaj švicarski tim je jednom nogom već u elitnom rangu, no šanse da ostane i sljedeće sezone su ravne minimumu s obzirom na interesovanje brojnih klubova.

Zbog učinka od 20 golova u 26 odigranih utakmica Turkeša žele mnogi, pa i veliki Fenerbahče čiji je sportski direktor Emre Belozoglu već stupio u kontakt s njegovim zastupnicima kako bi se raspitao oko mogućnosti da dođe u Istanbul.

Informacija je to koju prenosi nekoliko turskih medija, koji, između ostalog, pišu kako bi Fenerbahče mogao dobiti Turkeša po cijeni od 800.000 eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turkeš sa Lausanne-Sportom ima ugovor do 2021. godine, a kako još nije potpisao novi, sasvim sigurno u klubu neće bježati od eventualne prodaje kako bi koliko-toliko zaradili na svom najboljem strijelcu.

Podsjetimo, Turkeš je rođen u Švicarskoj i nastupao je za omladinske selekcije ove zemlje prije nego što je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati za BiH.

Top Komentari

Penderinos
Zreo za a tima zmajeva
9 3
amr192837
čuj bivši mladi igrac BiH... nije na odmet da pročitate prije nego objavite
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti