Rennes će ga teško zadržati

Nova zvijezda je rođena i već sada zna gdje želi da igra

Edmir Škorić

Eduardo Camavinga ima samo 17 godina, a s obzirom da se nedavno pravno za njega borila i Francuska, jasno je da ima nešto posebno u sebi.

Mladi veznjak nosi dres Rennesa i već je sakupio 25 nastupa u Ligi 1, postigao je jedan gol uz dvije asistencije i smatra se budućnošću evropskog nogometa, pa se kao takav naravno povezuje s najvećim klubovima, a prvi u redu je - Real Madrid.

I upravo je Eduardo priznao da je Real klub u koji želi da ode, ako ovog ljeta Rennes odluči da ga proda. Istina, nisu to konkretno njegove riječi, ali je izvor njemu jako blizak za madridski list AS poručio: "Voli Real i dopada mu se Zidane kao trener".

Camavinga je tako dao prednost Realu ispred Juventusa i PSG-a. Ima ugovor do 2022. godine, Rennes čvrsto želi da ga zadrži još koju sezonu, ali interes Reala mogao bi biti dovoljno snažan da mu omogući da sa nepunih 18 godina postane član velikana.

Mladić ima čast biti prvi igrač rođen 2002. godine koji je debitovao u jednoj od pet glavnih liga na kontinentu, a s obzirom da je postao Francuz, odnosno da je dobio pasoš te evropske zemlje, to će biti dodatna olakšavajuća okolnosti za timove koji ga odluče kupiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.