Nogometno ludilo: 110 utakmica u 39 dana i na preko 30 stepeni

11. juna se nastavlja španska La Liga

Nogometno ludilo: 110 utakmica u 39 dana i na preko 30 stepeni

E. Škorić

Najpopularniji nogomet u Španiji započinje 11. juna, a utakmice će se igrati svakodnveno.

Za očekivati je dosta uzbuđenja jer će se voditi žestoka bitka za titulu između Barcelone i Real Madrida. U 39 dana, dakle do 11. juna do 19. jula, bit će odigrano čak 110 utakmica i to po izuzetno sparnom vremenu jer dnevne temperature u Španiji u tom periodu iznose preko 30 stepeni.

Iako šef Lige Javier Tebas nije službeno potvrdio kalendar, sve upućuje na to da postoje mečevi svakog dana kada se takmičenje nastavilo kako bi se moglo sve na vrijeme završiti.

Moguća vremena početka mečeva još nisu objavljena, iako se čini da to neće biti početna vremena koja je LaLiga koristila prije pandemije koronavirusa.

S obzirom na visoke temperature, vjeruje se da će se igrati više u noćnim terminima izuzev Celte, Athletica i Real Sociedada, odnosno timova koji stižu sa sjeverne obale.

Osim borbe za titulu, vodit će se borba i za Ligu prvaka jer Sevilla, Getafe, Sociedad, pa možda i Valencija žele dohvatiti treće i četvrto mjesto.

Barcelona prvenstvo nastavlja gostovanjem na Mallorci, dok će Real Madrid ugostiti Eibar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosta se govori o tome kako će se igrati svaki dan, timovi će svaka dva-tri dana igrati utakmice i pitanje je jesu li igrači nakon tolike pauze spremni fizički i hoće li doći do silnih povreda, no FIFA-ino pravilo o pet izmjena po meču svakako će olakšati trenerima, a i rotacije u timovima bit će sada češće nego ranije.

Sve u svemu, vanredne su okolnosti i niko ne može utjecati na to, ali želja kod Španaca je ogromna kada je u pitanju nastavak nogometnih uzbuđenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi