Foto - EPA

Od naredne sezone

Nijemci su uvijek korak ispred drugih: Vraća se publika i nema zimske pauze!

Midhat Šljivak

Njemačka Bundesliga prva je od velikih liga koje su se vratile nakon pandemije koronavirusa.

Klubovi iz ove zemlje napravili su pravi su primjer za sve u svijetu i otvorili su put povratka najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ove sezone će se odigrati još pet kola, pa slijedi ljetna pauza u kojoj do 11. septembra neće biti fudbala na njemačkim terenima.

Ipak, kada se fudbal vrati u novoj sezoni, očekuje se da će biti i navijača na tribinama. Uz određene restrikcije i higijenske mjere vjerovatno će biti dozvoljen povratak navijača, što je svakako velika stvar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, zbog zgusnutog kalendara takmičenja za narednu sezonu, očekuje se da neće biti zimske pauze, pa ćemo Bundesligu gledati bez prekida.

Nijemci su još jednom potvrdili da su u organizaciji daleko ispred svih drugih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.