Kako je trener Flick motivisao Lewandowskog pred jučerašnji meč?

Očigledno je upalilo

Kako je trener Flick motivisao Lewandowskog pred jučerašnji meč?

Bayern je jučer razbio Fortunu Dusseldorf na svom terenu sa ubjedljivih 5:0.

Sve je počelo autogolom Jorgenssena, da bi potom pogađali Pavard, Levandovski (x2) i Davies.

Jučerašnjim golovima je Roberto Lewandowski došao do zanimljivog dostignuća. Nezaustavljivi Poljak je sada postigao barem po gol protiv svakog tima koji se takmiči u Bundesligi.

A činjenicu da mu je do jučer "falila" samo Fortuna, iskoristio je trener Bayerna Hansi Flick - kako bi motivisao Poljaka.

"Rekao sam Robertu prije utakmice da sam iznenađen što još nije postigao gol protiv Fortune i da to treba što prije promijeniti... Naravno da je to i uradio", otkrio je nakon meča Flick.

Sjajni Robert Lewandowski je ove sezone već na 43 gola za Bayern u svim takmičenjima (37 utakmica).

Bayern, koji je u prethodnom kolu savladao Borussiju Dortmund, je pobjedom nad Fortunom otišao na +10 u odnosu na Milionere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia danas (18:00) gostuje kod fenjeraša Paderborna i samo pobjeda dolazi u obzir želi li tim Luciena Favrea zadržati barem teoretske šanse za titulu.

Milioneri su apsolutni favoriti u današnjem meču, a kladionica MOZZART na njihov trijumf nudi kvotu 1.35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Paderborna i Borussije Dortmund!

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.