Ističe mu ugovor

Buffonu za nekoliko sedmica ističe ugovor, Juventus već donio odluku

Admin Čaušević

Gianluigi Buffon (42) se nalazi u brojnoj grupi fudbalera kojim će krajem juna isteči ugovor. 

Kako prenosi ugledni Sky Sport Buffon će se profesionalnim fudbalom baviti još najkraće jednu godinu jer je za njega spreman novi ugovor.

Legendarni italijanski golman će uskoro potpisati novi jednogodišnji ugovor sa Starom damom te je njegov potpis samo stvar formalnosti.

To znači da će Buffonova igračka karijera trajati 23 godine pošto je na golu Parme debitovao 1995. godine kada nije proslavio ni 18. rođendan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da Juventus nije ispao iz Lige prvaka te ga u augustu čeka revanš meč osmine finala protiv Lyona Buffon će imati još najmanje dvije šanse da osvoji toliko željeni trofej nakon poraza u finalima 2003., 2015. i 2017. godine.

Osim za Juventus i Parmu Buffon je branio i jednu sezonu za PSG. Gol reprezentacije Italije je čuvao skoro dvije decenije. S Azzurrima je 2006. godine bio prvak svijeta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.