Navijači u Seriji A već od jula?

Brže nego što je iko mislio

Navijači u Seriji A već od jula?

Navijači bi se na utakmice italijanske Serije A mogli vratiti mnogo brže nego što je to iko mogao i zamisliti prije mjesec ili dva. 

Nakon što je dogovoreno da se Seria A vraća na male TV ekrane sredinom sljedećeg mjeseca, počinju i planovi kako i kada vratiti navijače.

Iako se to nije očekivalo barem još nekoliko mjeseci, čini se kako bi posao trebao bti znatno ubrzan a najviše zahvaljujući prvom čovjeku Juventusa Andrei Agnelliju.

Kako prenosi nekoliko izvora s Apenina, Agnelli je predložio plan ostalim predsjednicima italijanskih klubova da se stadioni djelimično ponovo otvore sredinom jula.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ideja je da se za početak dopusti 10 posto popunjavanja kapaciteta stadiona s planom do 25 posto kako bi se mogla održati socijalna distanca.

Ovo nije neobičan prijedlog jer zemlje poput Poljske, Rusije ili Srbije već imaju u planu pustiti navijače na stadione narednog mjeseca, dok se u Španiji, Bugarskoj i Portugalu sličan prijedlog razmatra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi