Javljaju njemački mediji

Borussiju preuzima čovjek koji je otkrio Haalanda?

U njemačkim medijima sve se više piše o tome da će Borussia Dortmund dobiti novog trenera.

Milioneri su porazom od Bayerna ispali iz utrke za šampionsku titulu, što bi Luciena Favrea moglo koštati posla, a već sada se pominje nekoliko trenerskih imena koji bi ga mogli naslijediti.

Uz Niku Kovača, kao najozbiljniji kandidat sada figurira Amerikanac Jesse Marsch koji trenutno vodi Red Bull Salzburg i koji je prošle sezone bio pomoćnik Ralfu Rangnicku u Leipzigu.

"Radi se o treneru koji je jedan od najzaslužnijih za pojavljivanje Erlinga Haalanda", opisuju njemački mediji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Marsch za sada ne želi da komentariše priče oko dolaska na Signal Iduna Park, posebno iz razloga što je trenutno i dalje u klubu Lucien Favre, ali i što ima važeći ugovor sa prvakom Austrije.

Prije dolaska pod okrilje Red Bulla, Marsch je još radio kao trener u Montreal Impactu i kao pomoćnik Bobu Bradleyju u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.