Svi su vjerovali da će Sancho biti žestoko kažnjen zbog poruke na majici, a DFB je sve iznenadio

Potez za svaku pohvalu

Svi su vjerovali da će Sancho biti žestoko kažnjen zbog poruke na majici, a DFB je sve iznenadio

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund proteklog vikenda pobijedili su u gostima Paderborn s visokih 6:1.

Na ovom meču briljirao je Jadon Sancho koji je postigao svoj prvi hat-trick u karijeri. Englez se i nakon meča našao u centru pažnje zbog proslave gola koju je posvetio ubijenom Georgeu Floydu.

Naime, Floyd je nedavno ubijen od strane američke policije što je izazvalo velike proteste i nerede širom SAD-a. Sancho je na ovaj način iskazao nezadovoljstvo zbog statusa tamnoputih ljudi u svijetu, te je tražio pravdu za ubijenog Floyda.

Odmah nakon utakmice njemački mediji objavili su da će Sancho biti kažnjen zbog poruke na svojoj majici. Već nekoliko godina zabranjeno je slati privatne poruke na takav način, ali je Sancho to ignorisao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Fudbalska asocijacija Njemačke (DFB) iznenadila je javnost svojom porukom. Oni su poručili da Sancho neće biti kažnjen jer je svijetu poslao antirasističku poruku tokom utakmice Bundeslige. Ovaj potez oduševio je javnost u Njemačkoj, ali i šire.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neddim
Ne kontam sto samo sanchu spominjete ovde,to je radio Hakimi i jos dosta drugih igraca...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi