Kako danas izgleda legendarni Stephane Chapuisat, nekadašnji ubitačni golgeter Borussije?

Za Švicarsku igrao 15 godina

Kako danas izgleda legendarni Stephane Chapuisat, nekadašnji ubitačni golgeter Borussije?

A. Čaušević

Sredinom 90-ih godina među najboljim napadačim svijeta bio je nekadašnji švicarski golgeter, Stephane Chapuisat. 

Nešto stariji ljubitelji fudbala se dobro sjećaju Chapuisata u dresu Borussije Dortmund s natpisom Die Continentale kada je ovaj tim bio najbolji u Evropi.

Nekada vrsni golgeter je dres Borussije nosio od 1991. do 1999. godine. U Bundesligi je zabio 106 golova, a još efikasniji je bio u švicarskom prvenstvu sa 118 golova u dresovima Grasshoppersa i Young Boysa.

Karijeru je završio sa 37 godina u redovima tadašnjeg drugoligaša Lausanne, sa reprezentacijom Švicarske je nastupio na tri velika takmičenja.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CA2hdFNAoSM/[/instagram]

Dres nacionalnog tima je nosio 15 godina uz dva nastupa na Evropskim prvenstvima (1996. i 2004.) te na Mundijalu u SAD-u 1994. kada je postigao jedan gol.

Danas ovaj 50-godišnjak radi kao skaut za Young Boyse te je veoma aktivan u brojnim društvenim projektima širom Švicarske.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Bas lijep clanak!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti