Foto - EPA

Lampard i Cech ga nagovorili

Iskoristili su priliku kada nikome nije bilo do fudbala: Werner je prelomio nakon tajne posjete

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea dobit će veliko pojačanje za narednu sezonu.

Njemački napadač Timo Werner dogovorio je saradnju s Plavcima i pojačat će napad tima sa Stamford Bridgea.

Chelsea će za usluge ovog 24-godišnjeg fudbalera isplatiti 60 miliona eura, a interesantan je način na koji je londonski tim završio transfer reprezentativca Njemačke.

Menadžer kluba Frank Lampard i čuveni Petr Cech tajno su otputovali u Njemačku prije nego što je Velika Britanija zbog pandemije koronavirusa otišla 'pod ključ'.

Kako tvrdi Telegraph, čuveni dvojac je otišao u Leipzig kako bi s Wernerom završio sve oko potpisa za Chelsea i na kraju je u tome i uspio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lampard je Werneru predstavio plan razvoja ekipe u narednom periodu. Nijemcu se to očigledno dopala i odlučio je da karijeru nastavi u timu sa Stamford Bridgea.

Werner se povezivao još s Bayernom, Barcelonom i Liverpoolom, ali je na kraju odabrao Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.