Dodatno ih motivisao

Enrique šokirao igrače Barcelone pred finale s Juventusom: "Najgore što vam se može desiti..."

Endin Čaušević

Na današnji dan prije pet godina Barcelona je savladala Juventus sa 3:1 u finalu Lige prvaka.

Katalonci su u Berlinu tada osvojili svoj peti naslov prvaka Evrope, te su bez većih problema uspjeli da savladaju Juventus. Golove za Barcu postigli su Ivan Rakitić, Luis Suarez i Neymar, a jedini strijelac za Staru damu bio je Alvaro Morata.

Barcelona je te godine uspjela da osvoji tripletu što je bio nevjerovatan podvig za tadašnjeg trenera Luisa Eneriquea kojem je to bila prva sezona na klupi katalonskog kluba.

Enrique se prisjetio te utakmice u Berlinu i otkrio je da se našalio sa svojim igračima prije utakmice. On je održao prvo motivacioni govor, a onda je pokazao igračima koliko vjeruje u njih.

"Sjećam se da sam onako u šali pitao igrače šta je najgore što se večeras može desiti. Javili su se Xavi i Dani Alves koji su rekli da je najgore da ne budemo igrali u našem prepoznatljivom stilu i još neke stvari. Onda sam ih prekinuo i samo rekao 'Najgore večeras što se može desiti jeste da ste igrač Juventusa i da igrate protiv Barcelone'. Prvo su bili u šoku, a onda su se svi nasmijali. To ih je sigurno dodatno motivisalo", rekao je Enrique.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.