Italijani također s pet izmjena u nastavku sezone
Foto - EPA

Pravilo važi do kraja sezone

Italijani također s pet izmjena u nastavku sezone

M. Šljivak

Fudbalski savez Italije objavio je večeras da će klubovi u nastavku Serije A imati pravo na pet izmjena.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je nakon pandemije koronavirusa odlučila da olakša povratak klubovima na teren i donijela je odluku da se dozvoli pet izmjena tokom utakmice.

To bi spriječilo eventualne povrede, ekipe bi trebale biti svježije s većim brojem izmjena, a ovu odluku je prihvatila većina liga.

Tako će biti i u Italiji. FIGC je prihvatio prijedlog i odlučio je da će u nastavku sezone ekipe moći da koriste pravilo pet izmjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klubovi će izmjene moći koristiti u tri dijela utakmice, plus na poluvremenu i na taj način će se spriječiti krađa vremena.

Pravilo će važiti do kraja ove sezone, a od naredne slijedi povratak na staro.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi