Foto - arsenal.com

Uvjerljiv trijumf

Arsenal se poigrao s rivalom u pripremnom meču i do vrha mu napunio mrežu

M. Šljivak

Arsenal je danas u pripremnom meču na Emiratesu deklasirao Charlton sa 6:0.

Engleski klubovi dobili su dozvolu za odigravanje utakmica iza zatvorenih vrata, a sudije su bile trenersko osoblje iz oba tima.

Arsenal je već u prvom poluvremenu potvrdio da je kvalitetniji tim. Lacazette i Aubameyang su zabijali za 2:0 nakon prvih 45 minuta, a u nastavku je mreža Charltona do vrha napunjena.

Eddie Nketiah je otvorio drugo poluvrijeme golom za 3:0, isti igrač je zabio četvrti i peti pogodak i tako je došao do hat-tricka.

Konačnih 6:0 postavio je Joe Willock u posljednjim trenucima utakmice.

Arsenal već za 11 dana igra utakmicu Premiershipa protiv Manchester Cityja. Građani su u kladionici Mozzart veliki favoriti za pobjedu, a ako želite da ostavite svoju opkladu za ovaj meč, uradite to OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pripremni meč:

Arsenal - Charton 6:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.