Arsenalov promašaj odlazi u Leicester?
EPA

Želi ga Brendan Rodgers

Arsenalov promašaj odlazi u Leicester?

Dovođenje Kierana Tierneyja pokazalo se kao promašaj za Arsenal.

Prošlog ljeta je londonski klub za kupovinu Tierneyja izdvojio čak 27 miliona eura nadajući se da će biti pojačanje, međutim na kraju se nije pokazalo tako.

Tierney je kroz dosadašnju epizodu na Emiratesu imao velikih problema s povredama, što su u međuvremenu koristili Bukayo Saka i naš Sead Kolašinac, a sada je Škot postao i 'tehnološki višak'.

Mediji u Engleskoj pišu da je to odluka trenera Mikela Artete koji je dao zeleno svjetlo za njegovu prodaju, a to je, naravno, probudilo interesovanje nekoliko klubova. Jedan od njih je Leicester koji u njemu vidi zamjenu za Bena Chilwella.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na dolasku Tierneyja insistira Brendan Rodgers koji je vrlo dobro upoznat s njegovim igračkim kvalitetama s obzirom da ga je u prošlosti trenirao u Celticu.

Vrijednost Tierneyja se prema Transfermarktu procjenjuje na 20 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi