Definitivno je promašio poentu

Fudbaler United nosi mobitel od 5.000 funti, opis na pozadini mu baš i ne priliči

Admin Čaušević

S obzirom koliko novca zarađuju fudbaleri iz najvećih evropskih klubova žive raskošno i uživaju u luksuzu. Među njima je i veznjak Andreas Pereira. 

Pererira se nedavno pohvalio skupocijenim mobitelom Iphone. Telefonski uređaj je bijele boje, sa ugraviranim zlatom od 24 karata i vrijedi 5.000 funti.

The Sun je otkrio šta to ovaj mobitel čini toliko posebnim. Engleskom tabolidu je zapao za oko natpis na pozadini gdje je ispisano "legenda tiki-take".

Međutim, da li je Pereira zaista legenda tiki-take? Njegova djela na terenu govore suprotno jer po utakmici ima ispod 30 uspješnih pasova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak 61 veznjak iz Premiershipa u prosjeku bilježi više uspješnih pasova od 24-godišnjeg Brazilca. Njegov sunarodnjak i timski kolega Fred koji je često na udaru kritika u prosjeku po susretu realizuje 62 uspješna pasa.

Primjera radi u utakmici protiv Wolverhamtona Pereira nije uspio napraviti niti jedan ključni pas, a loptu je izgubio čak 14 puta. Dojam je da je sa natpisom na pozadini svog mobitela definitivno pretjerao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.