I Manchester United prati "Hobotnicu"

Mladi Portugalac privlači puno interesa

I Manchester United prati "Hobotnicu"

Zadnji vezni Benfice, Florentino Luis, je privukao interes nekolicine evropskih klubova, uključujići Manchester United i Milan, piše ESPN.

Florentino, koji će tek napuniti 21 godinu, je u drugom dijelu prošle sezone postao starter u timu Benfice. Ipak, ove sezone je naišao na probleme sa povredama, a nije mu pomogao ni dolazak Juliana Weigla iz Borussije Dortmund.

Zbog toga se vjeruje da bi ga Benfica mogla uskoro prodati, a posebno se špekuliše o Manchester Unitedu kao mogućem kupcu.

Manchester United se i zimus sastajao sa menadžerom Florentina Luisa, Carvalhom Santosom, a on od tada ne prestaje primati upite o svom klijentu.

Pored Manchester Uniteda i Milana, Bayer, Betis i Leeds su također, navodno, zainteresovani za mladog veznjaka.

Navodno je Benfica, sa kojom Florentino ima ugovor do 2024. godine, spremna pustiti mladog veznjaka ovog ljeta, na posudbu s opcijom otkupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Florentino je u Portugalu dobio nadimak Hobotnica (O Polvo) zbog načina na koji pokriva teren i uspijeva dohvatiti sve "ničije lopte".

"Florentino je jedan od mladih defanzivaca koji se najviše cijene u Evropi, tako da je trenutno puno interesa za njegove usluge... Puno se pričalo o Milanu, ali mogu vam reći da postoji puno interesa za njega od klubova iz Engleske, Njemačke i Španije. I oni ga pomno prate", izjavio je Florentinov menadžer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi