Foto - EPA

Englezi tvrde

Sead Kolašinac otpisan u Arsenalu?

Midhat Šljivak

Menadžer Arsenala Mikel Arteta navodno je otpisao Seada Kolašinca za narednu sezonu.

Kako navode engleski mediji, španski stručnjak je odlučio prekrižiti četvoricu fudbalera i od njihove prodaje novac želi investirati za nova pojačanja.

Shkodran Mustafi, Sokratis Papastathopoulos, Rob Holding i Sead Kolašinac su igrači koji su na listu za prodaju. Svi su defanzivci i Arteta upravo taj dio ekipe želi osvježiti novim imenima.

Kolašinac je imao dosta problema s povredama u proteklim mjesecima. Propustio je većinu utakmica, pa je na poziciju lijevog beka stigao Kieran Tierney iz Celtica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izvjesno je kako će Tierney biti prvi izbor na ovoj poziciji. Kolašinac neće imati previše prostora za igru i Arteta je odlučio da ga pokuša unovčiti.

Reprezentativac BiH je u Arsenal stigao 2017. godine iz Schalkea, a odigrao je 92 utakmice i postigao je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.