Samo je jedan razlog

Klopp je silno želio dovesti Wernera, ali sada je jasno zašto nije uspio!

Esmer Oštraković

Jedna od glavnih transfer tema ove sezone je Timo Wernger, nogometaš Leipziga koji igra sjajno, te ga su ga mnoge ekipe željele dovesti.

On će, navodno, svoju karijeru nastaviti u Engleskoj, ali ne u Liverpoolu kako se predpostavljalo već u Chelseaju.

Ipak, engleski mediji navode da je trener Liverpoola, Jurgen Klopp, silno želio dovesti Wernera, ali ta želja mu se nije ispunila.

Razlog je samo jedan, a to je pad prihoda u Liverpoolu zbog pandemije koronavirusa, te se budžet uveliko promijenio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će Klopp u tim za narednu sezonu uvrstiti Jonesa, Williamsa i Elliota, a čak ne bi trebalo biti nikakvih transfera kada je riječ o Liverpoolu.

Jedini način da dovedu nekoga jeste da se desi prodaja nekog od ključnih igrača, te bi tada Klopp mogao mijenjati ekipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.