Kontakt uspostavljen, da li će Wolvesi ostati bez  Adame Traorea?

Klopp nikada nije krio divljenje prema Špancu

Kontakt uspostavljen, da li će Wolvesi ostati bez Adame Traorea?

Trener Wolvesa Nuno Espirito Santo je dao Adami Traoreu ulogu koja mu je dozvolila da bljesne i dođe u centar pažnje fudbalske javnosti.

Brzo je brzonogi, snažni dribler "prerastao" Wolverhampton i špekulacije o njegovom mogućem transferu traju.

Mirror sada piše da je aktuelni prvak Evrope (ubrzo i prvak Engleske) Liverpool krenuo po Traorea.

Navodno je Liverpool već kontaktirao Wolvese o Traoreovoj dostupnosti za transfer i ubrzo bi mogao napraviti i konkretniji korak ka realizaciji transfera 24-godišnjeg španca.

Eventualni odlazak Traorea bi mogao zadati veliki glavobolju treneru Wolvesa s obzirom da bi tim sa Molineuxa ovog ljeta mogao ostati i bez Raula Jimeneza. Mogli vi Wolvesi od prodaje sjajnog dvojca zaraditi više od 100 miliona eura, ali bi to za Espirita santa bila slaba utjeha s obzirom da bi ostao bez "udarnih igli".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ponuda Liverpoola bi mogla itekako zainteresovati Traorea, dok je jasno da bi trener Redsa volio imati Španca u svojoj ekipi. Svakako nije krio svoje divljenje prema Traoreu kojeg je nedavno nazvao igračem protiv kojeg je nemoguće igrati.

Iako Wolverhamtpnu novac nije očajnički potreban, svjesni su i na Molineuxu da njihove zvijezde možda neće moći odoliti zovu velikana...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi