CIES objavio listu

Ažurirana lista najskupljih fudbalera svijeta: Četvorica Engleza u Top 5

Admin Čaušević

Fudbalski institut CIES objavio je novu listu najskupljih fudbalera svijeta nakon pojave koronavirusa. 

Cijena igrača napravljena je na osnovu poznatog algoritma. U obzir su uzeti kvalitet igrača, dužina ugovora i stabilnost kluba za kojeg fudbaler nastupa.

S vrijednošću od 259.2 milona eura najskuplji je Kylian Mbappe. Osim francuskog napadača u Top 5 se nalazi četiri igrača.

Drugi je Raheem Sterling (194.7 miliona), a slijede Jadon Sancho (179.1), Trent Alexander-Arnold (171.1) te Marcus Rashford (152.3) miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo koji godinama dominiraju svjetskim fudbalom su daleko od vrha. Messi je s vrijednošću od 100.1 miliona na 21. mjestu, dok je Ronaldo tek 70. i vrijedi 62.8 miliona.

Kada su pitanju bh. fudbaleri najskuplji u Ligama petice je Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa vrjiedi 42.1 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.