Traže odštetu

LGBT zajednica tužila Neymara za homofobiju nakon što je brutalno izvrijeđao ljubavnika svoje majke

Midhat Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar nalazi se na žestokom udaru LGBT zajednice u Brazilu.

Brazilska zvijezda snimljena je kako žestoko vrijeđa ljubavnika svoje majke, 23-godišnjeg Tiaga Ramosa, te ga naziva pogrdnim imenima zbog činjenice da je biseksualac.

Iako je Neymar javno podržao vezu svoje majke, 53-godišnje Nadine sa gotovo 30 godina mlažim Tiagom, očigledno da je ta predstava bila samo za javnost.

Nakon incidenta u kojem su se u stanu sukobili Nadine i Tiago, nakon čega je mladi ljubavnik završio u bolnici, neko je Neymara snimio dok izgovara zaista teške uvrede prema njemu i to je uvrijedilo članove LGBT zajednice.

Odlučili su zbog toga da podnesu tužbu protiv njega za homofobiju. Proces je već pokrenut, a slučaj vodi advokat Angelo Carbone.

"Tražit ćemo odštetu od dva miliona reala (oko 400.000 eura) koje bi otišle u LGBT zajednicu. Nije uvrijedio samo jednu osobu, već kompletnu LGBT populaciju. Budale ne smiju vrijeđati manjinu", rekao je Carbone.

Očigledno je da će Neymar zbog svega završiti na sudu, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da se odbrani od optužbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.