Zvanični podaci

I Velež je objavio finansijski izvještaj: Poznato koliko su Rođeni potrošili na plate

Admin Čaušević

Svi premijerligaški klubovi su finansijske izvještaje za prethodnu godinu učini javno dostupnim. To je uradio i Velež, koji nakon renesanse slovi za jedan od najstabilnijih klubova u BiH. 

Velež je 2019. godinu završio u plusu od nešto više od 800.000 KM pa se da zaključiti da je finansijska situacija u mostarskom klubu zadovoljavajuća.

Prihodi su iznosili 2.106.605 KM, a rashodi 1.294.092 što znači da je ostvarena dobit za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine 812.513 KM.

Na plate igračima i ostalim uposlenicima je izdvojeno 561.122 KM, što je veći iznos nego u Tuzla Cityju gde bez obzira na izuzetno jaku platežnu moć troškovi plata iznose 476.558 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Veleža su saopštili kako u prošloj ogidni nije bilo obavea prema zastupnicima igrača. Kompletan izvještaj možete pogledati ovdje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.