Ima smisla za humor

Predsjednik Atletica objasnio zašto njima treba pripasti titula ako se prekine Liga prvaka

Endin Čaušević

Sezona u Ligi prvaka prekinuta je prije tri mjeseca, te još uvijek nema zvaničnih informacija kada će se takmičenje nastaviti.

UEFA je dala prednost nacionalnim prvenstvima da se privedu kraju do avgusta, a plan je da se u avgustu igraju preostale utakmice Lige prvaka. Ostalo je da se odigraju još tri revanš meča osmine finala, a zatim slijedi četvrtfinale.

Još uvijek nije poznato kakav će biti sistem takmičenja u nastavku Lige prvaka, te da li će se mečevi igrati samo u Lisabonu koji će biti domaćin za osam najboljih timova.

Svoje mjesto u četvrtfinalu već je osigurao Atletico Madrid koji je na iznenađenje svih izbacio aktuelnog prvaka Evrope Liverpool. Predsjednik Atletica, Enrique Cerezo, nema ništa protiv ni da se prekine Liga prvaka, a zna i kome se titila treba u tom slučaju dodijeliti.

"Ukoliko se u nekom slučaju prekine Liga prvaka za ovu sezonu onda bi titulu trebao dobiti Atletico Madrid jer smo mi uspjeli izbaciti aktuelnog prvaka Evrope", poručio je Cerezo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.