UEFA spremila spektakl: Jedanaest ludih dana u Lisabonu
Foto - EPA

Final eight će odlučiti šampiona Evrope

UEFA spremila spektakl: Jedanaest ludih dana u Lisabonu

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ima konkretan plan za završetak sezone u Ligi prvaka.

Plan koji će Izvršni komitet vjerovatno odobriti na sjednici zakazanoj za 17. juni je sasvim jednostavan, a on otkriva da će se završnica Lige prvaka igrati u Lisabonu.

Glavni grad Portugala odabran je ispred Madrida i Moskve za održavanje završnog turnira final eighta (po jedna utakmica četvrtfinala, polufinala i finala), a prije samog turnira odigrat će se preostale utakmice osmine finala koje nisu imale svoje revanše.

Utakmice će se igrati na stadionima Jose Alvalade i Da Luz i bit će zatvorene za publiku. Dobra stvar je što je udaljenost između ova dva stadiona samo dva kilometra i što su blizini nalaze svi potrebni objekti za smještaj ekipa.

Plan je dakle da 8. i 9. augusta se odigraju preostale utakmice osmine finala i to na terenima klubova koji su planirani domaćini. Nakon toga timovi imaju 48 sati da se pojave u Lisabonu, jer će nokaut faza krenuti od 12. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale će biti odigrano 23. augusta na stadionu Da Luz i august nam donosi zaista istinske fudbalske spektakle.

Istanbul će zbog oduzimanja domaćinstva od UEFA-e dobiti određenu odštetu, baš kao i Gdansk jer će završnica Evropske lige vjerovatno biti odigrana u Njemačkoj.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi