Napadač Uniteda se još nije oglašavao

Bivši fudbaler izašao u javnost i tvrdi: Ja sam otac Marcusa Rashforda

Ovih dana se u britanskim medijima pojavljuje priča o nekadašnjem fudbaleru, čovjeku rođenom u Gani, koji tvrdi da je otac napadača Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, Marcusa Rashforda.

Michael Boye Marquaye, je i sam nekada bio profesionalni fudbaler. Rođen je u Gani, ali već odavno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Mraquaye je sada odlučio izaći u javnost i plasirati tvrdnju da je on biološki otac Maruca Rashforda, momka sa čijom je majkom, navodno, imao vezu prije 22 godine.

"Marcus Rashford je moj sin i on to zna, iako se nismo vidjeli nekoliko godina", rekao je 65-godišnji Michael Boye Marquaye za Star FM.

"U početku je bio ljut jer misli da sam ga napustio, ali to nije bio slučaj... Mnogi mi sada dolaze i žele dobiti novu priču od mene, ali ja nisam tip koji traži lagani način da zaradi novac ili postane poznat", nastavio je Marquaye, pa dodao:

"Samo sam želio razjasniti i upoznati javnost da činjenicom da su Marcusovi korijeni iz Gane".

Marcus Rashford se nije oglašavao nakon ovakvih tvrdnji. Mladi fudbaler je, inače, rođen u Wythenshaweu (Manchester), a kao njegovi roditelji su "upisani" Joseph i Melania Rashford, koji su porijeklom sa karipskog ostrva St. Kitts (St. Kitts and Nevis)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.