BiH u Evropi ima četiri predstavnika

UEFA objavila kalendar za kvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige uz velike promjene

Endin Čaušević

UEFA je danas održala sastanak oko završnice trenutne sezone Lige prvaka i Evropske lige, ali bilo je govora i o narednoj sezoni, te je objavljen novi kalendar.

Nakon što je sastanak završen UEFA je objavila kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka i Evropsku ligu za novu sezonu, te kalendar kada će se igrati mečevi grupne faze ovih takmičenja.

UEFA je donijela i velike promjene što se tiče kvalifikacija za novu sezonu. Naime, BiH će u kvlaifikacijama Lige prvaka prestavljati Sarajevo, a u kvalifikacijama Evropske lige Željezničar, Zrinjski i Borac.

Naime, UEFA je odlučila da će se u kvalifikacijama igrati samo jedna utakmica, a domaćin će biti odlučen na žrijebu. Prva tri pretkola LP i EL igrat će se na jednu dobivenu utakmicu, dok će se play-off LP i EL igrati kao i do sada u formatu od dvije utakmice.

Kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka:

Pretkolo pretkola: 8. i 11. avgusta

Prvo pretkolo: 18. i 19. avgusta

Drugo pretkolo: 25. i 26. avgusta

Treće pretkolo: 15. i 16. septembra

Play-off: 22. i 23. septembra (revanši sedam dana kasnije)

Kalendar kvalifikacija za Evropsku ligu:

Pretkolo pretkola: 20. avgusta

Prvo pretkolo: 27. avgusta

Drugo pretkolo: 17. septembra

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treće pretkolo: 24. septembra

Play-off: 1. oktobra

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.