Mirko Oremuš ostaje u FK Sarajevo!

Hrvatski internacionalac produžio saradnju

Mirko Oremuš ostaje u FK Sarajevo!

Mirko Oremuš, iskusni hrvatski veznjak, je u Sarajevo stigao prošlog ljeta, a ugovor koji je tada potpisao isticao je sa krajem ovog mjeseca.

Međutim, danas je u prostorijama prvaka BiH potpisan novi ugovor sa 31-godišnjim veznjakom i to u trajanju od jedne godine uz mogućnost dodatnog produženja saradnje po okončanju naredne sezone.

Mirko Oremuš je debitovao u bordo dresu u meču kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica na Koševu, kada je uspio postići i gol.

Ubrzo se, međutim, povrijedio pa je propustio veliki broj utakmica. Ipak, u sezoni 2019/2020 ih je na kraju u bordo dresu uspio skupiti 10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu. Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve", izjavio je Oremuš za klupski sajt nakon potpisivanja ugovora.

Oremuš je u Sarajevo stigao nakon sezone u izraelskom Hapoel Raaananu, a u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Hapoel Ashkelon, Hapoel Acre, Hapoel Petah Tikva, te Hajduk, Split i Novalju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Nije on za Sarajeva
2 10
hamsik
Šampione
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi