Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Bh. defanzivac se povrijedio

Poznata težina povrede Nihada Mujakića

Osim što su na Poljudu izgubili važna tri boda od Varaždina (2:3), fudbaleri Hajduka ostali su i bez važnog saigrača.

Naš Nihad Mujakić je u duelu s pretposljednjim timom HNL-a zadobio povredu već u 12. minuti, zbog čega je morao prijevremeno napustiti igru, a sada je poznato i koliko će morati pauzirati.

Splićani su na zvaničnoj stranici objavili da je Mujakić zadobio distorziju zgloba noge, a prema prvim liječničkim prognozama, morat će pauzirati najmanje tri sedmice prije povratka u normalni trenažni proces.

To znači da Mujakića neće biti u narednoj utakmici protiv Lokomotive, a trener Igor Tudor bit će još lišen usluga Stefana Simića koji će izbivati do kraja sezone, kao i kartoniranog Hamze Barryja.

Hajduk će s Lokomotivom snage odmjeriti u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.