Željezničar u subotu počinje pripreme

Crtice sa Grbavice: Subašiću se otvaraju vrata, traži se krilni napadač

Admin Čaušević

Željezničar će pripreme za novu sezonu u kojoj će Plavi igrati na tri fronta započeti u subotu kada je zakazana proziva na stadionu Grbavica. Izabranici Amara Osima će osim u Premijer ligi i Kupu ovog ljeta nastupiti i u kvalifikacijama za Europa ligu.

Već sada je poznato da će doći do određenih promjena u igračkom kadru s obzirom na siguran odlazak Antonija Pavića i Semira Dacića, ali i vrlo vjerovatne odlaske Sinana Ramovića, Dženana Zajmovića i Vedrana Kjosevskog.

U narednom periodu se očekuju i nova imena, a kako SportSport.ba saznaje jedan od prioriteta Amara Osima će biti dovođenje krilnog fudbalera, posebice nakon sve izvjesnijih odlazaka Ramovića i Zajmovića.

Talentovani Sedad Subašić koji je prošle sezone nastupao u junorskoj i seniorskoj Premijer ligi bi trebao dobiti priliku za potpunu afirmaciju.

Ovaj 19-godišnjak je do sada upisao četiri nastupa za prvi tim Plavih, pokazao je da posjeduje talenta, a plan je da u predstojećoj takmičarskoj godini dobije više prilike za igru.

Izgled ofanzivnog dijela tima svakako će zavisiti i od zdravstvenog stanja Ermina Zeca koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje za Plave u predstojećoj sezoni.

Među igračima kojim ističe ugovor se nalazi i Srđan Stanić. Univerzalcu sa preko 200 nastupa u plavom dresu je ponuđen novi ugovor i očekuje se njegov odgovor.

Iako je bilo sve dogovoreno sa dolaskom Goodnessom Ajayijem pandemija koronavirusa i novonastala situacija su učinili da prema svemu sudeći propadne angažman Nigerijca. U međuvremenu propao je i dolazak Mahira Karića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar bi poslije višemjesečne pauze prvi meč trebao igrati protiv Veleža početkom jula na Grbavici, a prema dosadašnjim najavama dogovoreni su još provjere protiv Mladosti DK i Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.