Zagarantovani iznosi: Koliko novca će dobiti bh. predstavnici od evropskih nastupa?

Najbolje će proći FK Sarajevo

Zagarantovani iznosi: Koliko novca će dobiti bh. predstavnici od evropskih nastupa?

A. Čaušević

Za razliku od prošlih godina bh. predstavnici će evropski fudbal igrati i u augustu. Uslijed pandemije koronavirusa UEFA je morala prolongirati kvalifikacije za dva mjeseca. 

Umjesto u junu kvalifikacije će ove godine početi sredinom augusta. Sarajevo će igrati u prvom pretkolu Lige prvaka, a Željezničar, Zrinjski i Borac u prvom rundi kvalifikacija Lige prvaka.

Kvalifikacije će se igrati u drugačijem formatu. Umjesto dvomeča će se igrti po jedan meč sve do play-offa, odnosno posljednje runde prije plasmana u grupnu fazu.

Sarajevo će svoj susret igrati 18. i 19. augusta, a Željezničar, Zrinjski i Borac 20. augusta. Žrijeb će odlučiti da li će to biti na domaćem ili gostujućem terenu.

Kada su u pitanju finansijske nagrade prema sadašnjim informacijama one bi trebale ostati identične kao i prošle sezone.

Sarajevo kao prvak ima zagarantovan iznos od 800.000 eura. Bh. šampion će za učešće dobiti 260.000 eura, zatim 280.000 za nastup u prvom pretkolu Lige prvaka, te 260.000 eura za eventualni nastup u 2. pretkolu Europa lige.

Preostala tri bh. predstavnika će zajedno zaraditi manje nego Sarajevo. Borac, Zrinjski i Željezničar za nastupe u prvom pretkolu Europa lige imaju zagarantovanih po 240.000 eura.

Nagradni fond u kvalifikacijama prema trenutnoj situaciji:

Liga prvaka:

Učešće u kvalifikacijama: 260.000 eura
1. pretkolo: 280.000 eura
2. pretkolo: 380.000 eura
3. pretkolo: 480.000 eura

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Europa liga:

1. pretkolo: 240.000 eura
2. pretkolo: 260.000 eura
3. pretkolo: 280.000 eura

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Naravno kao najveci + najbolji BiH klub i treba da dobije najvise novca- jasno + cisto kao suza
21 8
LevoKrilo
Kada sada krenu kmečati pojedini...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi