Veliki talenat Željezničara odlazi u Hajduk?

Zimus trenirao sa Stuttgartom

Veliki talenat Željezničara odlazi u Hajduk?

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u školi Željezničara Madžid Šošić napušta Grbavicu.

O Željinom dragulju prije nekoliko mjeseci pisao je i Transfermarkt uspoređujući ga s izdancima poput Edina Džeke ili Amera Gojaka, a partije koje je pružao u plavom dresu nisu prošle nezapaženo.

Tako je još u januaru Šošić imao priliku da trenira sa Stuttgartom, međutim njegovo sljedeće odredište na kraju neće biti Njemačka već Hrvatska.

Slobodna Dalmacija piše kako bi Šošić (17) trebao sletjeti u mlađe kategorije Hajduka te na Poljudu nastaviti svoj razvoj, a vjeruje se da je težinu imala i riječ Marija Stanića, savjetnika uprave Hajduka, koji je ponikao upravo u Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Šošić je samo nastavak pojačanja u Hajdukovoj akademiji, budući da se prije mjesec dana otkrilo kako na Poljud stiže i talentovani kadet Rijeke Franjo Lazar.

Proteklih godina Hajduk je u svoju akademiju dovodio brojne fudbalere iz BiH. Na Poljudu su, između ostalog, stasavali Belmin Vila, Anid Travančić, Ismar Hairlahović...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Samo da ne završi kao i gore nabrojani... Šteta.
1 0
JJRamzes
Gdje su Zeljina djeca sto igtase ligu sampiona sa Atletikom? Najbolje dovest polovnkake od 30+ pa ih prodavat za 100.000€ i tako unazad 10 godina. Tri igraca se nisu zadrzala duze od 2 gosine u klubu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi