Ništa od dolaska Mahira Karića u FK Željezničar
Zeničanin ima sjajnu sezonu iza sebe, ali ono što je sigurno da naredne sezone neće nositi dres kluba s Grbavice

Klub s Grbavice i igrač se nisu dogovorili oko uslova

Ništa od dolaska Mahira Karića u FK Željezničar · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nova sezona u Premijer ligi krenut će prvog dana mjeseca avgusta, a mnoge ekipe su već krenule s pripremama za naredni šampionat. Mnoge će ekipe kao i svaki prelazni rok dosta mijenjati svoje rostere, a mnoštvo je igrača kojima je istekao ugovor.

Jedan od igrača koji je slobodan, a veoma zanimljiv i cijenjen na tržištu i općenito Premijer ligi je 33-godišnji ofanzivac Mahir Karić. Ovom napadaču istekao je ugovor s Radnikom u čijem je dresu u prošloj sezoni bio najbolji asistent lige. Karić je svojim igrama privukao interes mnogih klubova iz Premijer lige, ali i inostranstva.

FK Željezničar je još prošle zime htio dovesti ovog igrača koji uspješno nastupa na pozicijama krilnog i centralnog napadača, ipak tim iz Bijeljine nije ga htio pustiti. Kada mu je istekao ugovor s Radnikom, plavi s Grbavice su ponovo kontaktirali ovog napadača, ali kako saznajemo do dogovora nije došlo. Karić i ljudi iz kluba s Grbavice nisu se dogovorili oko uslova, te je definitivno propao dolazak ovog igrača u FK Željezničar.

Iza Karića je veoma dobra sezona jer je u 19 utakmica za Radnik postigao tri gola, dok je ubilježio čak sedam asistencija po čemu je prema svim statistikama najbolji asistent lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našoj zemlji ovaj je Zeničanin pored Radnika nastupao za Čelik, kakanjski Rudar, GOŠK, Olimpik, FK Sarajevo, Slobodu, Čelik, Borac i Travnik, te u inostranstvu za Akzhayik i Ceres Negros.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

forza_juve
Nije lud da igra za topli obrok
10 0
EdwinPol
Joj Karica, on bi da igra i da bude placen... za Zeljkana se zivi moj Karicu, a ne od Zeljkana... osim ako se ne prezivas Osim
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi