Rookie godine u Bundesligi

Zasjenio Havertza, Haalanda i druge mlade zvijezde: Veliko priznanje za Bayernovog Daviesa

Edmir Škorić

Bayern je osvojio 30. naslov prvaka Njemačke, a Alphonso Davies je dobio još jedno individualno priznanje.

Talentovani kanadski reprezentativac je stekao povjerenje ljudi u Bayernu i igra važnu ulogu u prvom timu, te je neizostavan na poziciji lijevog beka.

Ove sezone je ukupno sakupio 40 nastupa, od čega 28 u Bundesligi, a postigao je tri gola uz devet asistencija.

Nedavno je u meču protiv Werdera, u kojem su Bavarci pobjedom osigurali titulu dva kola prije kraja, ostvario rekord jer je trčao brzinom od 36.51 km/h.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za sve što je napravio ove sezone, dobio je nagradu rookie godine, nešto po uzoru na NBA. Konkurencija je bila žestoka, s obzirom na igrače poput Havertza, Haalanda ili Sancha, no na kraju je sasvim zasluženo ista pripala 19-godišnjem Kanađaninu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.