Foto: EPA

"Nije se moglo zaustaviti"

Mijatović ispričao kako je Ronalda doveo u Real Madrid

Legendarni Predrag Mijatović prisjetio se kako je svojevremeno doveo Cristiana Ronalda u Real Madrid.

Crnogorac je na Santiago Bernabeu obnašao funkciju sportskog direktora od 2006. do 2009. godine, a u tom periodu sudjelovao je u pregovorima oko dovođenja Ronalda u Real Madrid.

Tada su za zvijezdu Manchester Uniteda bili zainteresovani brojni klubovi, no Mijatoviću je olakšan posao bio jer je i sam Ronaldo bio zainteresovan da karijeru nastavi isključivo u Realu.

"Bio je to komplikovan, težak posao. Prije toga Ronaldo je već bio šampion Evrope i osvajač Zlatne lopte sa Manchester Unitedom", prisjetio se Mijatović, pa zatim nastavio:

"Nije bilo jednostavno predložiti takav transfer. Počeli smo sa njegovim saradnicima i, srećom, ispalo je sve u najboljem redu. Bio je to sjajan posao. Presudna je bila njegova želja. Nije bilo načina da transfer bude zaustavljen."

U to vrijeme bio je to najveći transfer, koštao je 94 miliona eura, a Realu se itekako isplatio. U saradnji s Ronaldom osvojena su, između ostalog, još četiri trofeja Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da sam i dalje u klubu, ne bih dozvolio da ode. Igrači poput njega, Modrića ili Ramosa se moraju čuvati. Oni su igrači koji, čak i ako ne igraju, daju ekipi nešto više. Zamislite mladog napadača koji stiže u klub i ima priliku da uči od Ronalda...", dodao je Mijatović.

Ronaldo je u međuvremenu nakon deset godina provedenih u Realu preselio u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.