Modrićev dres postigao najvišu cijenu na Realovoj aukciji

Prodan za čak 7000 eura

Modrićev dres postigao najvišu cijenu na Realovoj aukciji

U četvrtak poslijepodne završila je aukcija Real Madrida koji je prodavao dresove igrača koje su oni nosili u utakmici protiv Eibara, prvoj nakon povratka od stanke zbog koronavirusa.

Zanimljivo, dres Luke Modrića prodan je najskuplje i to za više nego dvostruko od idućeg dresa koji je nosio Eden Hazard. Neimenovana osoba iz SAD-a pobijedila je konkurenciju i za čak 7000 eura kupila dres Luke Modrića.

Daleko iza njega smjestili su se Eden Hazard i Sergio Ramos, čiji su dresovi otišli za 3200 i 3101 eura. Dres Garetha Balea prodan je za 1557 eura, Kroosov za 1550, a Benzemin za 1450 eura. Najjeftiniji dres na aukciji bio je onaj koji je nosio Militao, a vrijedan je bio 839 eura. Aukcija je trajala četiri dana, odnosno od početka utakmice pa sve do četvrtka popodne. Sav novac prikupljen od aukcije upotrijebit će se za održivost fondacije Real Madrida, koja potiče sportske projekte.

Real Madrid je u četvrtak odigrao susret protiv Valencije i slavio s uvjerljivih 3:0. Od 22 sata kada je započela utakmica započela je i nova aukcija za dresove, koja će također trajati četiri dana. U vodstvu su za sada Eden Hazard i Marco Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi