Arsenal gostuje Brightonu

Sead Kolašinac od Artete nije mogao dobiti bolji poklon za rođendan

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala igraju danas u gosima protiv Brightona meč 30. kola Premiershipa.

Topnici nisu najbolje nastavili sezonu jer su u srijedu poraženi od Manchester Cityja sa 3:0, a da stvar bude gora Mikel Arteta je u tom susretu ostao bez trojice fudbalera.

Naime, povrijedili su se Xhaka i Mari, dok je David Luiz dobio direktan crveni karton. Arteta je danas morao kombinovati u odbrani, a to je otvorilo vrata i za Seada Kolašinca koji će igrati od prve minute.

Kolašinac danas slavi svoj rođendan i sigurno da je ovo najbolji poklon koji je mogao dobiti od Artete. Meč Brightona i Arsenala igra se od 16 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton: Ryan, Schelotto, Webster, Dunk, Burn, Propper, Bissouma, Mooy, Groos, Trossard, Maupay.

Arsenal: Leno, Kolašinac, Holdinh, Mustafi, Bellerin, Guendouzi, Ceballor, Saka, Pepe, Aubameyang, Lacazette.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.