Još jedan tim u karantinu

Haos u ruskom fudbalu se nastavlja: Dinamo traži odgodu, ne želi da ga zadesi sudbina Rostova

Ruska Premier liga se u petak nastavila nakon pauze zbog pandemije novog koronavirusa, ali možda bolje da nije - s obzirom na usvojeni medicinski protokol i sve što se dešava.

U petak je Rostov koji se nadao (i još uvijek nada) plasmanu u Ligu prvaka deklasiran u duelu sa Sočijem. Rezultat utakmice je bila vijest koja je obišla sportski svijet, a bio je 10:1.

Šta se desilo sa Rostovom?

Pred utakmicu sa Sočijem test na Covid-19 šestorice članova Rostova je bio pozitivan, pa je čitav prvi tim, zajedno sa trenerima i osobljen poslan u obavezni 14-dnevni karantin.

Soči nije želio prihvatiti bilo kakvu odgodu meča, organizacija lige nije namjeravala to učiniti "na svoju ruku" i Rostov je na utakmicu poslao omladinski tim koji nije trenirao tri mjeseca i koji se proveo kako se proveo.

Sinoć su stigle informacije da su se i u moskovskom Dinamu, koji večeras treba odigrati svoju utakmicu 23. kola ruskog šampionata pojavili pozitivni slučajevi na Covid-19.

Pozitivni su navodno Sebastian Szymanski, Clinton N'Jie i Charles Kabore, pa je i u slučaju Dinama čitav prvi tim poslan u izolaciju.

Dinamo sada pokušava "izganjati" odgodu utakmice protiv Krasonadara. Iz Rusije stižu vijesti da se Krasondar ne protivi odgodi meča.

Utakmica se treba igrati od 19:00 sati i još uvijek nema zvaničnih informacija da li će ona tada i početi ili će se odgoditi.

Jedno je sigurno, Dinamo želi izbjeći sudbinu Rostova. Ukoliko se utakmica ne odgodi, za očekivati je da i Dinamo pošalje omladince na meč kako bi izbjegao automatsko dodjeljivanje pobjede Krasnodaru i imao barem neku nadu da može do bodova.

Dinamu novi problemi nikako nisu trebali s obzirom da je svakako poprilično daleko od pozicija koje vode u Evropu, a na kojima želi biti. Krasondar trenutno drži treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Treba istaći da ruski mediji i dalje tvrde da nema nikakvih naznaka da će se prvenstvo opet prekidati niti bilo šta mijenjati...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.