Fudbaleru Basela zabranjen ulazak u Rusiju, ne može igrati meč Lige Evrope

Ah, ta politika...

Fudbaleru Basela zabranjen ulazak u Rusiju, ne može igrati meč Lige Evrope

Sutra se igraju mečevi petog kola grupne faze Lige Evrope. Tako će dvije utakmice biti odigrane i u Grupi C.

Basel je u ovoj grupi već osigurao plasman u nokaut fazu, dok se za preostalo mjesto u narednoj fazi bore Getafe i Kransnodar. Teoretski do nokaut faze može i Trabzonspor iako je zakucan za dno tabele sa tek jednim bodom - Getafe i Krasnodar imaju po šest bodova, a Basel 10.

Sutra će snage na Krasondar Stadionu odmjeriti Krasnodar i Basel.

Međutim, Basel će u meču protiv Krasnodara biti bez svog mladog krilnog fudbalera Edona Zhergove.

Naime, Zhergova ima državljanstvo Kosova i reprezentativac je te zemlje, a kako Rusija ne priznaje samostalnost Kosova, njemu je zabranjem ulazak na teritoriju države u kojoj će njegov Basel sutra odigrati utakmicu.

Inače, Zhergova je rođen u Njemačkoj dok je svoju fudbalsku karijeru počeo u Belgiji. U februaru ove godine je stigao u Basel na posudbu iz Genka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi