Nula i podjela bodova

Liverpulski derbi nije donio posebna uzbuđenja

E. Škorić

Gradski derbi između Evertona i Liverpoola u 30. kolu engleske Premier lige završen je bez pogodaka.

Bez publike i prave atmsofere ovaj derbi je naravno bio manje zanimljiv od prethodnih, ali i igrači jednog i drugog tima potrudili su se da ga nemamo po čemu pamtiti, osim po nekoliko šansi u zadnjih desetak minuta.

Pravih prilika, onih stopostotnih, skoro da nije bilo u prvih 80 minuta. Liverpool je većim dijelom utakmice diktirao tempo, bio opasniji i imao više loptu u nogama, ali danas mašina Jurgena Kloppa nije bila dovoljno "podmazana".

Ipak, treba istaći da u sastavu nije bilo Robertsona, Salaha, Wijnalduma (koji je kasnije ušao) i uglavnom gostujući sastav nije bio kompletan od početka na Goodisonu.

Najbolju šansu imao je Everton u 80. minuti, zapravo više njih u kratkom periodu. Calvert-Lewin je imao dvije šanse, jednom nogom, nedugo nakon toga glavom, Adrian skida, a onda je Tom Davies pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 82. minuti Richarlison je nakon solo-prodora šutirao, Adrian spasio Liverpool. Za kraj su Redsi imali priliku, Fabinho u nadoknadi dobro izvodi slobodni udarac, ali je Pickford izbacio u korner.

Na kraju, u ništa posebnom derbiju mreže su mirovale, a Redsi su se i s njim primakli tituli. Trenutno na osam kola do kraja imaju 23 boda više od Cityja, koji doduše ima i utakmicu manje, pošto sutra dočekuje Burnley.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.