Ključni termini 33. i 34. kola

Šta će u Barceloni reći na ovo? Svaki detalj je važan, Real Madrid se žalio La Ligi na raspored

Edmir Škorić

Real Madrid i Barcelona su izjednačeni osam kola prije kraja i sasvim sigurno kreće pravi mali rat za titulu.

Nakon pobjede u San Sebastianu u nedjelju navečer, Real je preuzeo vrh iako ima isti broj bodova kao Barcelona, koja je u subotu odigrala 0:0 sa Sevillom u gostima.

Sve je više napetosti u Španiji. Svaki detalj se razmatra, a La Liga je javno objavila raspored 33. i 34. kola, pa su u Madridu uočili da će imati manje odmora od rivala iz Barcelone. Oni će između dva meča imati ukupno 72 sata odmora, dok će Katalonci imati skoro pet dana pauze.

U 33. kolu Real u San Mamesu kasno u četvrtak igra protiv Athletica, a već u nedjelju popodne dočekuje Alaves. S druge strane, Barcelona u 33. kolu igra protiv Atletica, ali u utorak, dakle dva dana prije nego li će svoj meč igrait Real, da bi iduću utakmicu igrao tek u nedjelju navečer protiv Villarreala.

To znači da će Barcelona dobiti daleko više prostora za odmor u jako zgusnutom rasporedu i u samoj završnici prvenstva, što je bio razlog da Real uputi žalbu La Ligi sa molbom da u ovakvim okolnostima klubovi dobiju jednake tretmane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.