Setien nije mogao bez komentara: Svi ste vidjeli šta se sinoć dešavalo

Meč Sociedada i Real Madrida digao dosta prašine

Setien nije mogao bez komentara: Svi ste vidjeli šta se sinoć dešavalo

Endin Čaušević

Dosta prašine diglo se u španskim medijima nakon sinoćnje utakmice Real Sociedada i Real Madrida.

Kraljevski klub je u ovom meču slavio sa 2:1 i tako preuzeo lidersko mjesto na tabeli od Barcelone. Do kraja La Lige ostalo je još osam kola, a Barca i Real imaju po 65 bodova, no Kraljevi su prvi zbog boljeg međusobnog omjera.

No, nakon sinoćnje utakmice diglo se dosta prašine u španskim medijima. Sportan detalj na utakmici desio se kod drugog gola Reala jer mnogi tvrde da je trebao biti poništen jer je Karim Benzema igrao rukom.

Međutim, sudija se nije oglašavao iako je prije toga koristio VAR u dva navrata. Prvo je dosudio čini se nepostojeći penal za Real, a zatim je poništio gol Sociedada kojeg je postigao Januzaj jer je jedan od igrača ovog tima smetao Courtoisu i bio je u ofsajdu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovih sudijskih odluka oglasio se i trener Barcelone, Quieque Setien, koji je poručio da je cijeli svijet vidio šta se sinoć dešavalo u Sociedadu.

"Ne razmumijem zašto se VAR koristi u nekim situacijama, a u drugim se ne koristi. Ne želim da pričam mnogo o sudijama jer na to ne možemo utjecati. U takvim spornim situacijama ste nekada sretniji, a nekada nista. Vidjeli ste svi šta se desilo sinoć. Svi će sami za sebe procijeniti takve sporne situacije", rekao je trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehaga
E moj setien,sad ce ti sudije biti krive,a ne tvoja glupa taktika,ako je ima ikako,ili sta Mesi uradi to je to,gledaj svoje utakmice,pobjedjuj,a nemoj trazit zamjerke sudijama,kao barceloni se ne steli,pa proslu utakmicu mesi je trebao crveni dobit
13 4
Śmeker007
Kada ***** prica o postenju, ako se neko ne treba tj ne smije da oglasi/ ne zali, e onda su to cigani iz Barcelone realno, mislim svi znaju sta i kako su dobivali na guzove ???? ...
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi