Nova pobjeda Rossonera

Milan konačno po želji navijača

Edmir Škorić

Nogometaši Milana ne briljiraju odavno, no pauza od nekoliko mjeseci očito im je dobro došla.

Rossoneri su gostovali u Lecceu i tamo deklasirali istoimenog domaćina s 4:1 i to bez prisustva nekih važnih igrača kao što su Zlatan Ibrahimović ili Matteo Musacchio.

Gostima je u 26. minuti vodstvo osigurao Samu Castillejo na asistenciju Hakana Calhanogloua, a deset minuta kasnije VAR je spasio Milan i poništio gol domaćinu.

No, nije bilo spasa ni od VAR-a u 54. minuti kada je mladi štoper Gabbia skrivio penal, a Mancosu elegantno matirao Donnarummu za 1:1. Samo minutu nakon toga Bonaventura je odbijanac pospremio u mrežu za novu radost Rossonera.

Nije prošlo dugo, 120-ak sekundi, kada je Rebić na asistenciju Calhanogloua istrčao kontru sa svoje polovice i na kraju rutinski pogodio za 3:1, a rezervista Rafael Leao lijepo glavom pogodio za 4:1 u 72. minuti nakon ubačaja Contija s desne strane.

Milan je sada sedmi sa 39 bodova i već može da se nada plasmanu u Evropu s obzirom da je ostalo još puno da se igra, mada je isuviše daleko u ovom trenutku od četvrte pozicije i Lige prvaka.

Lecce s 25 bodova ostaje 18. na tabeli i morat će se dobro potruditi ako želi da se spasi ispadanja. Milan za šest dana u derbiju dočekuje Romu, dok će Lecce za četiri dana na pakleno gostovanje lideru Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored utakmice u Lecceu, večeras je u istom terminu od 19:30 odigran meč Fiorentina - Brescia i bilo je 1:1. Donnarumma je u 17. pogodio za goste, a Peazzella za domaće u 29. minuti.

Od 21:30 sati sastaju se Bologna i Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.